Asistentul Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia în vizită la Fundația Youth Development for Innovation

Asistentul Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, se află zilele acestea în Republica Molova. Oficialul vine să viziteze proiectele USAID, desfășurate în întreaga republică, și să vadă cum a evoluat țara noastră de la ultima sa vizită aici, pe care a efectuat-o la sfârșitul anilor 90′.

Reprezentantul USAID a vizitat viitorul parc IT – Digital Park, care se află în proces de construcție, și Concernul StarNet.

Alexandru Machedon, Președintele StarNet, a prezentat oaspetelui american proiectul și etapa de implementare a acestuia. Delegației i s-a comunicat că, în luna august a acestui an, va fi inaugurată prima etapă a Digital Park, atunci când companiile IT își vor începe activitatea în cadrul complexului inovativ.

Dl Bierman a vizitat și Fundatia Youth Development for Innovation, care implementează diverse proiecte de instruire a tinerilor din Moldova, în special în domeniile IT și de educație antreprenorială.

Studenții proiectului Academy Plus Moldova au discutat cu delegația americană și au menționat importanța proiectului pentru dezvoltarea și instruirea tinerilor și pregătirea acestora pentru activitate în domeniul IT.

De asemenea, dl Bierman împreună cu colegii săi au discutat cu tineri din cadrul proiectelor Creative Robotics și Junior Achievement. Aceștia le-au mulțumit membrilor delegației pentru asistența și aportul USAID în educația și dezvoltarea tinerei generații din Moldova.

Brock Bierman a fost investit în funcția de Asistent al Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia în data de 8 ianuarie 2018.

Acesta s-a născut în Rhode Island, Statele Unite, dar poate să vă surprindă faptul că oficialul are rădăcini basarabene – bunicul său patern s-a născut pe teritoriul municipiului Soroca de astăzi.

Bunicul său a plecat în Statele Unite în timpul valului de emigrări în masă, între sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20.