Academy+ Moldova

Durata cursului 42 luni
Participanți 100
Locația Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Columna, nr. 170.
BENEFICIILE CURSULUI
Academy+ Moldova oferă studii GRATUITE și de calitate, de nivel internațional. Ecole 42 este cotata în top 10 școli IT din lume. Abilitățile de programare sunt riguros testate în procesul de selecție.
Procesul de învățare este fără profesori, în baza proiectelor practice individuale sau în grup, ceea ce permite dezvoltarea multilaterală a tinerilor nu doar în domeniul programării, dar și a lucrului în echipă.
Studiile la Academy+ Moldova pot fi făcute în paralel cu cele de la instituțiile de învățământ sau combinate cu un job, pentru că accesul la sala de studii este non-stop, nu există orar de studii, vă faceți individual graficul de frecvență.
Programul de studii flexibil, astfel încât studentul poate schimba domeniul de specializare pe parcursul studiilor.
Spațiul de studii dotat cu 80 calculatoare Apple iMac de ultima generație, spațiu de recreere cu beanbag-uri și spațiu amenajat ca bucătărie cu acces 24/7.
După doar un an de studii tinerii pot face stagierea la companiile-partenere și se pot angaja la muncă.
Suplimentar la studiile în programare, oferim cursuri de dezvoltare personală, a soft skills, care includ: comunicare, retorică, time management, elaborare CV, prezentare la interviu, cursuri de limbi străine etc.
Lunar organizăm întâlniri cu experți IT locali, regionali sau internaționali, pentru a-și impărtăși experiența lor cu tinerii.
DESCRIEREA CURSULUI

Academy+ Moldova este un proiect de educație alternativă gratuită în IT implementat în Republica Moldova din 2016 de Fundația Youth Development for Innovation în parteneriat cu Academy+ Cluj și în baza licenței Ecole 42, Paris, Franța.

Scopul proiectului este formarea specialiștilor IT gata să fie angajați cu salarii motivante în companiile IT-partenere din Moldova acoperind necesitățile pieței și contribuind la dezvoltarea tinerilor și a țării.

Studiile se fac în baza proiectelor practice, fără profesori, cu evaluare peer to peer și instruire bazată pe nivele, fiind 42 nivele în total.

Programul este prevăzut pentru 3,5 ani de studii, dar deja după primul an de studii tinerii ajung la nivelul de specialiști IT juniori gata să facă stagiere și chiar să fie angajați.

Curricula este cu accent pe bazele programării (C, C++) și posibilitatea de a face, la alegere, specializare în: programare aplicată, algoritmică, inteligență artificială, dezvoltare jocuri, securitate informațională, sisteme operaționale, rețele și module suplimentare.

Grupul țintă de potențiali beneficiari ai proiectului:
Tinerii care au atins majoratul (18+), pasionați de domeniul programării care doresc să facă studii de calitate în IT și să îmbrățișeze o profesie în acest domeniu, pot să aplice la studii.
Programul de studii este deschis tuturor doritorilor, indiferent de domeniul de pregătire educațională sau profesională. Studiile în programare se fac de la zero, de aceea și recalificarea este posibilă.

Procesul de înscriere și selecție la studii:
Aplicarea la studii se face accesând platforma candidates.academyplus.md iar abilitățile de programare sunt testate inițial prin intermediul a două teste, unul de memorie și altul de logică. Testele le puteți realiza online după ce v-ați înregistrat pe site-ul sus-menționat. Testarea se face în mod automat și dacă ați trecut testele, în scurt timp veți primi un email de notificare.

Procesul de pre-selecție, “piscina” se desfășoară în una din lunile: iulie, august sau septembrie. Echipați-vă cu timp, insistență și răbdare pentru a face față testării. Veți lucra intens la proiecte de programare și doar cei care vor atinge punctajul necesar vor fi acceptați la studii.

În urma obținerii gradului necesar de performanță și a absolvirii Academy+Moldova, implementatorul proiectului Fundația Youth Development for Innovation, are angajamentul de a dezvolta parteneriate cu companii IT în căutare de specialiști și de a facilita procesul de angajare a acestora.

Mai multe detalii despre proiectul Academy+ Moldova pot fi găsite pe pagina de Facebook, expediind la office@y4i.eu sau apelând la numărul de telefon: 022 000 044.

DISPOZITII FINALE

 • Sa te inscrii pentru curs
 • Sa semnezi un contract la sediul Fundatiei

Prețul: GRATUIT

9 Comentarii

 1. Buna ziua eu as vrea sa invat informatica onlain

 2. Buna ziua
  Care sunt limetele de varsta pentru a participa la studii?
  De la 18 pina la….?
  Merci anticipat pentru raspuns.

 3. Salut,
  Care e orarul fregventelor?
  Si cum e in cazul in care mai facem si facultate ?
  Mersi anticipat !

 4. Здравствуйте, мне 14 лет я хотел-бы узнать про курсы робототехники для подростков.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.