Invitație pentru participare la Şcoala de Vară ASTRA, parte din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, România!

La Râșnov, România, se organizează cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov unde studenţi, masteranzi și doctoranzi pasionaţi de istorie vor putea participa gratuit la Şcoala de Vară ASTRA.

Pentru a putea câștiga unul dintre locurile disponibile, prin care vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de transport, cazare și masă, tinerii cu vârsta de până la 27 ani, trebuie să scrie un eseu de 2-3 pagini cu tema „Libertatea de expresie în Republica Moldova în 2019”.

Timp de zece zile, tinerii basarabeni vor participa la dezbateri, conferinţe, proiecţii de film, workshop-uri, excursii tematice etc. în prezenţa unor reputaţi specialişti (istorici, politologi, sociologi, cineaști, artiști vizuali etc.), şi vor lua parte la dezbateri privind istoria și cultura spațiului din care provin. Programul mai include prezentări de carte, concerte de muzică clasică, expoziții de fotografie, în cadrul deosebit al cetății țărănești și al fortificației dacice de la Râșnov.

Pentru a participa la concurs, candidații sunt rugați să expedieze la adresa de e-mail: raluca.anastasiei@gmail.com un CV actualizat însoțit de un eseu de 2-3 pagini cu tema „Libertatea de expresie în Republica Moldova în 2019”.

Eseurile selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial.

Termenul limită de înregistrare este 01 iunie 2019, ora 23:59.