Prezentarea proiectului Academy+Moldova la Moldova ICT Summit 2018, ediția dedică educației digitale

La data de 23 aprilie industria IT, Guvernul, mediul academic, partenerii de dezvoltare și experți internaționali cu renume și-au dat întâlnire la Moldova ICT Summit 2018, ediție dedicată Tehnologiilor Informaționale în Educație.

Reprezentanți ai Guvernului și ai sectorului privat, precum și experți internaționali au împărtășit experiența și cunoștințele bazate pe cele mai bune practici în domeniu, modalitățile de implementare ale acestora în industria IT din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentat și proiectul Academy+Moldova implimentat în Moldova de Fundația Youth Development for Innovation.

Academy+Moldova – o școală de informatică gratuită pentru toți lansată de Fundația Y4I în parteneriat cu Academy+Plus Cluj-Napoca și École 42 din Paris.

Indiferent de studii și formare profesională, scopul școlii este de a forma prin module practice specialiști de programare, pregătiți să între imediat în câmpul muncii și să contribuie la performanța companiilor în care vor fi angajați.

Primul pas pentru a fi student Academy+Moldova este înregistrarea pe site-ul: www.candidates.academyplus.md

După completarea datelor vei putea face două testele online –  jocuri de memorie și de logică. Dacă rezultatele tale sunt bune, vei fi înștiințat printr-un e-mail. Astfel, tot de pe platforma candidates te vei putea programa pentru un check-in, la sediul academiei, face-to-face cu staff-ul pentru prezentarea programei, și perioadei de preselecție, numită “Piscină”.

Moldova ICT Summit 2018 este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei.