Studenții Academy+Moldova și-au testat abilitățile în Hash Code, un concurs organizat de Google

În prima zi de primăvară, pentru prima data în Moldova, partenerul nostru Generator Hub a găzduit concursul de programare HashCode.

Google HashCode este o competiție de programare pentru echipe de 2-4 persoane. Runda de calificare este online, iar echipele care obțin un punctaj peste o anumită valoare ajung și pe etapa internațională, la sediul Google din Dublin.

La etapa națională de calificare, au participat 30 de tineri grupați în echipe. Una din echipele participante a fost constituită din patru studenți Academy+ Moldova: Andrian Boscanean, Emil Terman, Cristian Cazacu și Ion Iascerinschi.

Competiția a fost acerbă, ținând cont de numărul total de circa 38000 participanți din întreaga lume dar și de durata de desfășurare de aproape cinci ore.

La cea de-a 2-a etapă va participa doar echipa ce a obțin punctajul cel mai mare. Aceasta va fi invitată la Google Dublin, în data de 24 aprilie, pentru a participa în Runda finală.

Fundația “Youth Development for Innovation” și  Compania “Starlab” au fost partenerii concursului organizat pe data de 01 martie în cadrul Generator Hub.